czwartek, 11 lipca 2013

Mus jaglany z jagodami

No, Kochani, to jest PYSZNE!! A banalne, jak 2 + 2 :) Mus z kaszy jaglanej - deserowy, sycący, piękny. Piękny? Tak!! Ten kolor jest nieprawdopodobny! (na zdjęciach tak tego nie widać)

Wersja ta jest z miodem, ale myślę, że spokojnie można go zastąpić syropem klonowym (akurat nie miałam) i z mlekiem migdałowym (można pominąć, jeśli nie macie albo zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym).

A zatem... mus jaglany, voilà!



Mus jaglany z jagodami

3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
pół szklanki jagód
1/4 szklanki mleka roślinnego
łyżka miodu


Wszystko wymieszać i zmiksować na gładki krem (albo mniej gładki - ja lubię czuć drobinki kaszy).


Smacznego!

Przepis dodaję do akcji:

9 komentarzy:

  1. ale chętnie bym zjadła coś takiego:) mniam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Justyna, to jest tak proste, że idź szybko do kuchni i...zrób :) Smacznego :)

      Usuń
  2. mus jagodowy pełen zdrowia - moje smaki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, moje też, zdecydowanie. Dziś zrobiłam wersję jeszcze z dodatkiem czarnych porzeczek - pycha!! :) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. pycha- na miły początek dnia no i ten kolor<3
    !

    OdpowiedzUsuń