Można przechowywać je w słoiku nawet przez 2 tygodnie (u nas nie wytrzymują kilku dni, bo lądują w brzuszkach głodomorów:) ).
A pomysł zabrałam sobie od Marty z Jadłonomii. Po raz kolejny dziękuję za inspirację :)
Pralinki z migdałami, kokosem i suszonymi morelami
1 szklanka wiórków kokosowych
3/4 szklanki płatków migdałów
1/2 szklanki suszonych moreli
szczypta kardamonu (proponuję go zmielić przed dodaniem, żeby nie wrzucać ziarenek)
2 łyżki wody
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej (nie miałam - dodałam łyżkę wody z kwiatu pomarańczy)
Migdały i kokos wrzucamy do blendera/malaksera i rozdrabniamy prawie na mąkę. Następnie dodajemy resztę składników i miksujemy do uzyskania gładkiej, dość klejącej się masy. Z masy formujemy małe kuleczki. Obtaczamy je w czym chcemy (ja użyłam rozdrobnionych migdałów i kokosa) lub nie :)
Proste, prawda?
Smacznego!!
Mniam! Wyglądają pysznie! Nie mogę się doczekać, aż wyzdrowieję i sama je zrobię :)
OdpowiedzUsuńsa pyszne :) zdrowiej szybko w takim razie! Pozdrawiam ciepło:)
Usuńrewelacyjnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńOjej rzeczywiście proste, a jakie pyszne i zdrowe. Myślę, że się pokuszę o spróbowane :)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńDzięki, Dziewczyny!! Są przedobre - próbować trzeba :) A jutro wersja nr 2 :) Pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie ;D
OdpowiedzUsuńDzięki:) A jakim były wdzięcznym obiektem do fotografowania! Pozdrawiam:)
UsuńAle piękne Ci wyszły! Cieszę się, że smakowały i jeszcze się tak dobrze prezentowały :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńvé máy bay eva giá rẻ
cách mua vé máy bay đi mỹ
văn phòng korean air tại việt nam
vé máy bay từ tphcm đi mỹ
giá vé máy bay từ tphcm đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thức Du Lịch
ve may bay di canada gia re