A teraz chwila dla zdrowia. Wiem, że to nic odkrywczego, ale dobre, szybkie i...przenośne :)
Jako alternatywa dla słodkości, bo nie zawsze człowiek tęskni za cukrem, prawda? Kolorowa alternatywa, podnosząca na duchu i...ciele :)
Sałatka z ryżem i olejem lnianym
1 opakowanie brązowego ryżu
1 awokado
1 papryka (czerwona albo zielona)
1 świeży ogórek
duża garść orzechów włoskich
3 łyżki oleju lnianego
pieprz, sól (do smaku)
Ryż ugotować i wystudzić. Resztę pokroić w kosteczkę. Wymieszać. Okrasić solą, pieprzem i olejem lnianym. Odstawić na chwilę, żeby się przegryzło. Zajadać :)
Smacznego!
Sałatka, która budzi smaki z zimowego snu :-)Bardzo już tęsknię za świeżym, kolorowym, pysznym i chrupiącym. Dlatego tę cudną, przedwiosenną sałatkę wpisuję na listę tygodnia-"do zrobienia".Pozdrawiam z jeszcze (niestety...)zimowego Wrocławia.Ewa
OdpowiedzUsuńJa też się stęskniłam, stąd ta manifestacja koloru i chrupkości :) Życzę smacznego i pozdrawiam ciepło ze wsi mojej podkrakowskiej (szaroburej)!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhãng máy bay eva
vé máy bay 2 chiều đi mỹ
số điện thoại hãng korean air
vé máy bay từ tphcm đi mỹ
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Du Lich Tu Tuc
Tri Thuc Du Lich
ve may bay di canada