Przepis jest banalny, trzeba tylko mieć dziwne mąki pod ręką :) Choć myślę, że ze zwykłą mąką też by się udało.
Spróbujcie, zachęcam do eksperymentów.
Chlebek bananowy z białą czekoladą i słonecznikiem
100 g mąki kukurydzianej
80 g mąki ryżowej
80 g mąki migdałowej (*mielonych migdałów)
4 małe banany (rozgniecione widelcem)
100 g białej czekolady (posiekanej)
2 jajka kurze lub 8 przepiórczych
1/2 szkl. brązowego cukru
1/2 szkl. posiekanych migdałów (*albo orzechów włoskich, uprażonych)
1/3 szkl. pestek słonecznika (uprażonych)
1/2 szkl. oliwy z roztopionym masłem (w dowolnych proporcjach, u mnie 1/3 oliwy, 2/3 masła)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bg)
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
sól
Piekarnik nagrzać do 180℃.
W misce wymieszać mąki, cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia i sodę.
Jajka ubić z cukrem na gładką, białą masę. Dodać oliwę z masłem, wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem, cukrem i sodą oraz szczyptę soli. Wymieszać. Na końcu dodać orzechy, pestki i czekoladę. Wymieszać (można łyżką).
Przełożyć do foremki-keksówki.
Piec 50-60 min do suchego patyczka. Jeśli wierzch zbyt się zezłoci, przykryć folią aluminiową i włączyć grzanie tylko od dołu.
Smacznego!
vé máy bay eva giá rẻ
săn vé máy bay đi mỹ giá rẻ
hãng hàng không korean air
khuyến mãi vé máy bay đi mỹ
săn vé máy bay giá rẻ đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Ngau Hung Du Lich
Tri Thức Du Lịch
ve may bay di canada gia re