Wiem, wiem, ordynarnie długo mnie tu nie było, ale... no cóż - życie. Teraz jestem i przynoszę przepis "ostatkowy". Dobry przepis i co najważniejsze - bardzo, bardzo prosty (naprawdę!).
Pączki maleńkie, ale lekkie i nietłuste, uzależniająco dobre. Jednak tym razem z glutenem. Na zwykłej, białej, pszennej mące. Przepisu nie modyfikowałam (prawie - zmieniłam tylko jajka), a wzięłam go sobie stąd.
Polecam je!
(jeszcze zdążycie:) )
Pączki na serku homogenizowanym
300 g serka homogenizowanego waniliowego (ja miałam serek waniliowy President, taki z prawdziwą wanilią)
3 jajka kurze lub 12 przepiórczych (użyłam przepiórczych)
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia (u mnie to był zwykły "kujawski" i było ok)
Serek łączymy z rozbełtanymi jajkami (np. rózgą kuchenną). Następnie do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszamy dokładnie.
Olej rozgrzewamy do 175℃ - tak pisze autorka przepisu. Niestety nie mam termometru cukierniczego, więc dla wszystkich, którzy są w podobnej sytuacji podpowiedź: jak do oleju włożycie koniec drewnianej łyżki i wokół niej zaczną od razu gromadzić się bąbelki, możecie smażyć. Pilnujcie tylko, żeby Wam się tłuszcz za bardzo nie rozgrzał, bo się ciasto przysmaży, a środek będzie jeszcze pozostawiał wiele do życzenia.
Usmażone na złoto pączki, odkładamy na papier, żeby oddały nadmiar oleju i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem lub obtaczamy w cynamonowej posypce (patrz: oryginalny przepis).
Są pyszne!
Smacznego :)
OdpowiedzUsuńeva air vn
vé máy bay đi mỹ hãng nào rẻ nhất
đại lý vé máy bay korean air
đại lý vé máy bay đi mỹ
săn vé máy bay giá rẻ đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich
ve may bay di canada